måndag 26 maj 2014

Då försöker vi igen

Ja, här duggar inläggen lika tätt som vårregnen i Sahara. Det vill säga inte alls (tror jag åtminstone). Inget spektakulärt har hänt sen sist. Folk verkar enligt media ha ett våldsamt bry med att klara av att gå till vallokal samtidigt som det är mors dag och Elitloppet på Solvalla. Till dessa personer tipsar jag om begreppet "förtidsrösta" (f d poströsta). Hur djävla svårt kan det vara på en skala?

Gick en barfotapromenad igår, årets första. Trist nog verkar "trottoarsopning" ha rationaliserats bort i den kommunala budgeten så vintergruset låg fortfarande kvar i ett ofattbart vasst lager som lådde fast vid mina postvintertunna fotsulor. Det var inte på något vis skönt. Hade detta varit en tortyrmetod så hade jag kunnat tänka mig att erkänna både det ena och det andra som jag har på ett samvete, men nu var detta i arla morgonstund och inga vittnen åsåg min mödosamma Golgatavandring uppför den grusiga backen som leder ut ur byn, så jag slapp undan.

Hade först intentionen att rensa ogräs igår, men sket i det för att tala klarspråk. Denna söndag var första dagen utan någonting speciellt på agendan på cirka tusen år, men Martin Luther satt som en liten apa på ens rygg och bara piskade på, och då hade jag ändå jobbat som en slav hela veckan OCH på lördagen. Fick tala strängt till honom och sedan åkte jag till Åhus och blev bjuden på Ottoglass av The Wendels istället eftersom det var mors dag. Obs, hade dessförinnan satt upp en av stormen Sven nedblåst tvättlina samt hängt tvätt på densamma, så lite nytta blev ändå gjord. Hur skulle det annars se ut liksom. Men sen satt jag mest i en trädgårdsstol och läste Kungarnas kamp, fortsättningen på Kampen om järntronen. Är ändå sjukt trött och seg idag och ser fram mot långhelg i slutet av denna vecka. Because I'm worth it och käften på dej, Luther.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar