söndag 4 maj 2014

Dagens nyheter

Kände bara att jag ville kommentera några grejer ur helgens DN.

1. Att man ringer i kyrkklockorna i Jönköping när det går nynazister och demonstrerar på gator och torg. Det har ingenting med DN att göra, men det var där jag läste om det. Och jag fick ta mig fan GÅSHUD. Är inte religiös, har gått ur kyrkan för hundratals år sedan, men kände att YES. Fy fan vad bra. Speciellt när tåget närmade sig någon kyrka, minns ej vilken, och de liksom krämade på med alla tre kyrkklockorna så att nazisternas slagord inte hördes. Så djävla gött. Okej för yttrandefrihet, men allvarligt? De här fick väl komma till tals alldeles för mycket redan på 30-talet och se hur bra DET blev då.
2. Att DN väljer att sätta rubriken LÖFVÉNS FLIRT MED KVINNORNA när de skulle recensera Stefan Löfvéns förstamajtal. Som om man inte skulle kunna vara man och tycka att jämställdhetsarbetet går för långsamt och att man vill göra någonting åt det utan att det ska omskrivas som "en flirt med kvinnorna". AMENFÖRHELVETE, skärpning här nu va.
3. En artikel om Kajsa Grytt där hon beskriver sin relation med sin bror: Han står verkligen på min sida när det krävs. Däremot har jag lärt mig att inte bråka med honom, om han verkligen vill åt mig är han mordisk, farlig. Jag har bestämt att inte gå in i diskussion med honom. Men vi har en väldigt bra relation. Känns som att Kajsa Grytts definition av "en väldigt bra relation" verkligen är jättejättesorglig.
4. Läste om en lokförare som kört prickfritt i 20 år men som blivit avstängd/avskedad (minns ej detaljerna riktigt) när han fick diagnosen Asperger syndrom i vuxen ålder, men som sedan fått rätt i arbetsdomstolen (?), fått tillbaka jobbet och lagt ut en bild på ett tåg med bildtexten "mitt förstamajtåg". Hahaha. Så fyndigt och roligt och typisk Aspergerhumor. Och sen blev jag i vanlig ordning lite lipfärdig som jag alltid blir när DEN LILLA MÄNNISKAN får rätt mot ÖVERHETEN. Mycket känslor i helgens DN-läsning alltså.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar