söndag 16 juni 2013

Slöa söndag

Har jobbat idag. Det är rätt surt att jobba en söndag när man alltid jobbar måndag till fredag i vanliga fall. Helgen blir liksom stympad. Men måste man så måste man.

En annan trist sak med att jobba en söndag är att vår ventilation och luftkonditionering är tidsinställd på måndag till fredag och går inte att starta manuellt. Ute var det kvavt och äckligt, inne ännu kvavare och äckligare. Dessutom finns det någon skum koppling mellan ventilationen och avloppet till nödduschen så att om ventilationen inte är igång så luktar det...avlopp. Och det i kombination med varmt, kvavt och äckligt var väl inte något som direkt ökade välbefinnandet.

Jobbade, handlade på Ica Maxi, åkte hem, fixade lite av varje och damp sedan ner i soffan och kände mig av någon anledning rätt dassig på ett sätt som jag inte brukar. Vi åt jordgubbar och började kolla på en film, jag somnade. Vaknade efter ett tag och så kollade vi på ett tv-program om polishundar som letade knark, jag somnade. Vaknade och började titta när det skulle börja handla om bombhundar, jag somnade innan de ens hade hittat så mycket som en stubintråd. Hatar att somna och vakna och sedan somna igen och ändå känna sig helt slö och orkeslös. Fast jag har jobbat som en galärslav sen i påskas, typ, plus varit ute och spårat i princip varenda lördag och söndag sedan dess, så det finns kanske fog för att vara slö och orkeslös. Fast nu är jag piggare, men kommer förmodligen aldrig att somna ikväll efter flera timmars eftermiddagsdvala. Får väl ladda med någon riktigt tråkig bok, eller varför inte favoritsömnpillret Linda som i Lindamordet som ljudbok som jag till och från har lyssnat på i flera års tid utan att ta mig längre än typ CD 7 av 14.

Häckar nu i soffan med en tax som inte fick följa med till jobbet idag och därför inte vill vika från mattes sida efter detta fruktansvärda svek. Slökollar lite på Tjejen som gjorde lumpen. Jag är lite förtjust i Tjejen som-filmerna fastän de är otroligt lama och förutsägbara. Men en sån här dag, när regnet hänger i luften och ibland står som spön i backen, och man har varit uppe sedan innan fan själv fick liv i skärseldarna så känns det som underhållning på en helt lagom nivå.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar