lördag 22 juni 2013

Idag är det visst bara 7 % av befolkningen som inte är bakfulla, enligt en tvivelaktig källa på Facebook. Hur det nu än ligger till med den saken så tillhör jag den kategorin, och det känns fantastiskt. Har varit uppe sen i ottan och gått en härlig långpromenad med  taxarna. Har sedan slappat i trädgården och i soffan. Ätit lunch och kollat på ett avsnitt av Gordon's Kitchen Nightmare där Gordon själv fick kasta in handduken för att ägarna till den restaurang som behövde hjälp var så in i bänken dumma i huvudet och bara skyllde på alla andra. Vet ej vad detta tillförde mitt liv egentligen, men det var väldigt lugnt och avkopplande.

Träffade en f d granne (som flyttade några hundra meter norrut för ett tag sen) som berättade att han åkt dit för dagenefter-rattfylla tidigare i veckan. Skickade ett panik-sms till min man, som var på fest igår och övernattade där, med denna information samt ett KÖR INTE INTE HEM FÖR TIDIGT! Har inte fått något svar än, eventuellt blev han lite sur för att han tror att jag inte tror att han fattar sånt av sig själv.

Av grannarnas festande igår märktes inte mycket. Lite dansbandsaktig musik ljöd någonstans ifrån men inte så att jag legat sömnlös trots öppna fönster. Så det där med 7 % tror jag inte mycket på.

Apropå Facebook. Vad är det med folk som bara kan klämma ur sig halvkvädna visor? Nu är det dags igen :-( är på akutmottagningen, var det en som skrev, men inte ett ljud om varför. Det är klart, om man har sinnesnärvaro nog att Facebookuppdatera så är man väl kanske inte direkt döende, men ändå. Är det för att man vill ha tiotusen kommentarer med frågor om hur man mår? Kan man inte bara skriva att man brutit foten, om det nu är det man vill trumpeta ut till allmänheten?
Eller när folk bara skriver sådär diffust i stil med Idag var den värsta dagen i hela mitt liv! Kommer aldrig att glömma den hemska olyckan!!! som en fd Facebook"vän" skrev för ett tag sedan. Men inte ett ljud om vad för olycka eller om någon var skadad eller något i den stilen. Är det meningen att man ska dra ut den typen av information med tång? Eller är det något i Facebook-kulturen som jag inte fattat? Är det lite fränt att skriva halvkryptiska uppdateringar och få tio miljoner kommentarer?

Nä, nu ska jag nog masa mig ut i köket och slänga ihop en smaskig spenat- och fetaostpaj. Tänkte först göra västerbottenspaj, men har ingen grädde hemma och orkar inte gå till affären och trängas bland de 93 % som gissningsvis är där och hamstrar cocacola och djupfryst pizza en dag som denna. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar