tisdag 11 juni 2013

It's Tuesday afternoon and the sun has been shining all the day

Sitter här och slappar i godan ro med fötterna på bordet. Idag har det varit typ högsommarvärme, men nu ikväll mulnade det på och skulle kunna utvecklas till regn och/eller åska. Den som lever får se.

Taket är klart! Eller det har det faktiskt varit sen i onsdags, men det har ju varit sparsamt med blogginläggen på sista tiden. Var faktiskt nästan mest glad åt att kunna använda grinden (var tvungen att ta bort den på grund av att byggnadsställningen hamnade precis i grindhålet) istället för mesiga kompostgaller som åtminstone Hilding lärde sig forcera på nolltid. Men det har verkligen blivit ASFINT. Som ett helt nytt hus faktiskt. Här kommer bildbevis:


Före. Tak från 1950. Skabbig skorsten. Ful parabolantenn. 

Mitt i. Ingen skorsten. Inga takpannor. Stök och elände.
Efter. Nytt tak. Ny skorsten. Ingen parabolantenn. Blå himmel.


Imorgon ska vi träffa byggfirman och "göra upp" om det ekonomiska. Det blir inte jätteroligt. Åtminstone inte för oss, tror däremot att byggfirman skrattar hela vägen till banken. Det blev lite dyrare än beräknat på grund av att skorstenen behövde rivas ner och muras upp igen, samt lite plåt på kupan (på andra sidan) fick bytas. Men det är bara att hosta upp slantar och se glad ut. Byggjobbarna var åtminstone otroligt trevliga, det hade ju varit förfärligt att behöva betala dyra pengar till idioter. 










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar