onsdag 27 oktober 2021

Trailer Park Boys och två filmer som jag har sett nyligen

Har kollat på film! Det som ändå är ett intresse händer tydligen alltför sällan nuförtiden. Både jag och min man har blivit helt besatta av Trailer Park Boys på Netflix. Vi är på säsong nio av tolv och jag är redan bekymrad över att det snart tar slut. Tycker hela konceptet är helt genialt och att karaktärerna är så befriande politiskt inkorrekta och obrydda över exakt allt. Hade förmodligen blivit GALEN av att ha dom i min närhet, men på Netflix gör de sig verkligen bra. 

I helgen såg jag The killing of a sacred deer, vilket jag såhär i efterhand tycker var lite slöseri med tid. Det var absolut bra skådespeleri, men filmen i sig var mest konstig och lite jobbig. Också onödigt lång om ni frågar mig. 

IMDB sammanfattar handlingen så här: Steven, en karismatisk kirurg, tvingas göra en otänkbar uppoffring efter att hans liv börjar falla samman, när beteendet hos en tonårspojke som han har tagit under sina vingar blir olycksbådande. 

*** SPOILER ALERT ***  *** SPOILER ALERT ***  *** SPOILER ALERT ***

Jag hade tyckt att filmen varit helt rimlig om Martin använt sig av till exempel förgiftning eller arrangerat olyckor eller något liknande som hämnd. Det här inslaget av övernaturliga krafter med vilka han kunde styra förlamningar och annat blev ju bara konstigt. Hela Stevens familj var ju för övrigt konstig, för att inte tala om Steven själv. 


Den andra filmen var Venom: Let There Be Carnage som jag såg på bio igår med äldsta barnbarnet. Fatta, nu har man så gamla barnbarn att de får gå på barnförbjudna filmer. I vuxens sällskap visserligen men ändå. 

Det här är handlingen enligt IMDB: Eddie Brock försöker få fart på sin karriär genom att intervjua seriemördaren Cletus Kasady, som blir värd för symbioten Carnage och flyr från fängelset efter en misslyckad avrättning.

Vad tyckte jag om denna filmen då? Tja, jag räknades väl inte riktigt till målgruppen så det var nog mycket som gick över mitt huvud. Sen hade det förmodligen underlättat om jag hade sett ettan (Venom) samt fattat konceptet med Marvel Universe, vilket jag alltså inte har eller gör. Men bortsett från det så var det väl rätt okej även om detta var en film jag aldrig skulle ha sett på egen hand. Största behållningen var, bortsett från att få hänga med barnbarnet, dynamiken och dialogen mellan Venom och Eddie Brock. Och att de hade två höns som hette Sonny & Cher. Den biten var nog det enda barnbarnet inte fattade, hahaha. 


2 kommentarer:

  1. Jobbig och konstig och för lång? Det låter ju precis som The Lobster av samma regissör. Aldrig mer, var min känsla efter att ha sett den. Men det är uppenbarligen en film som man antingen älskar eller hatar. Så kanske är det samma sak med den där heliga hjorten? Fast du verkar ju inte hata den i alla fall. Jag var arg i säkert en vecka efter att ha sett The lobster.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den har jag inte sett, googlade lite snabbt och fick ett negativt adrenalinpåslag bara av att läsa sammanfattningen. Ska nog avstå den, hahaha

      Radera