torsdag 21 oktober 2021

Detta blir aldrig en inredningsblogg

I väntan på det Flickrum™ som aldrig verkar bli klart eftersom det verkar som att både jag och min man antingen jobbar röven av oss eller är iväg på annat och därför aldrig kan vara hemma och renovera, det är så man undrar om Arga Snickaren ska behöva komma hem och läxa upp oss för att det ska bli något gjort, så budar jag inredning på Tradera. Har hittills inte "vunnit" (löjligt uttryck för det handlar ju inte om tur utan bara om vem som är beredd att slanta upp mest) någon auktion för de pågår fortfarande, men jag har lagt bud på en taklampa, matta, gardiner, ett coolt retrodraperi och lite annat smått och gott. Hoppas nu, inte på tur utan på att ingen annan är intresserad av dessa grejer. 

I helgen ska jag - försöka åtminstone - börja med att tömma en bokhylla. Med bokhylla menar jag en vägg som är ungefär tre meter lång och som har bokhyllor från golv till tak, så det är inte gjort i rappet men måste lik förbannat göras. Dels ska väggen bakom målas, dels ska hyllorna byggas om, och dels ska en del böcker rensas ut och avyttras. De kommer från en period i livet när jag och min man gick på massor av loppisar, det var nästan vårt helgnöje kan man väl säga, och när vi är på loppis har vi båda en tendens att plocka på oss mängder av böcker. Bara för att man kan, antar jag, men det är ju tveksamt om jag någonsin ens kommer att ta ner titlar som "Småländska folkland och gravmonument" eller "Kvalitetsskogsbruk" från sagda hyllor. Antar på lika goda grunder att en hel del av dessa böcker går att kategorisera som impulsköp och gissningsvis aldrig kommer att bli lästa eller ens bläddrade i. Så nu passar jag på att rensa lite.

 Behöver även tömma två hyllor som står i hallen utanför, eftersom de ska flyttas så att man får in en kista mellan dom. Kistan stod tidigare framför den vägg där dörren till min mans man cave nu är, och enligt min man - som inte gillar kistor men detta var min farmors pigkista så den gör jag inte av med bara sådär utan vidare - var den så otroligt mycket i vägen. Nu är samma område belamrat med diverse bygg-grejer som tydligen inte alls är lika mycket i vägen, men vill han klättra över dom för att komma in i sin man cave så är det ju hans problem. 

Nästa steg blir att åka och köpa färg och måla väggarna. Mina alltså, hehe. De är redan spacklade och ska bara slipas först, men sånt tenderar i min värld inte att bli av förrän färgspannarna de facto är på plats. Får väl se vad jag hinner med, har ju som sagt rätt mycket om mig och kring mig nu. Sneglar redan längtansfullt mot nästa kalenderuppslag för den här veckan har jag hundkurser fyra dagar av sju, plus två dagars ridning. Vet inte hur jag tänkte där, det var väl snarare det jag inte gjorde. Tänkte alltså. Även om det är jättekul att både rida och hålla hundkurser så kan det ju bli lite för mycket av det goda och det är det just nu. Igår var den enda såkallat lediga eftermiddagen och kvällen, men då var jag på djursjukhuset med Hilding (rutinkontroll) och sedan städade jag. Men redan nästa vecka lugnar det sig och sen snittar det väl på en hundkursrelaterad dag i veckan resten av året. Jag behöver ju inte heller rida två dagar per vecka, men tycker det gör så stor skillnad. Och vad skulle man annars göra, sitta hemma och glo på tv? 



  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar