måndag 10 juni 2019

Nu är dom här!

Igår var vi och hämtade våra kaniner. Två honor, som är kullsyskon, och en hane, som inte är släkt med honorna. Honorna är 9 veckor gamla och hanen 7. Egentligen skulle vi inte ha hämtat honom förrän nästa helg, men uppfödaren hade fått ta ungarna från mamman tidigare än planerat för mamman hade blivit brunstig och börjat bete sig därefter.
Som vanligt var vi inte riktigt klara och fick stressa för att få allting i ordning. Burarna var förvisso färdiga, men i en av dom bodde ju vaktlarna fortfarande. Och deras voljär var inte riktigt klar än. Det är den inte nu heller, men i alla fall så att vi kunde flytta dom dit. Hade gärna velat sitta och glo i timmar på när de utforskade sin nya miljö, men det var det inte tid till utan det var bara in med dom och så städa ur buren och bära ner den till det som nu heter "kaninhägnet". Det skulle dessutom stängslas in, det är väl grejen med ett hägn. Kaninerna var i och för sig hundvana, men våra hundar är inte kaninvana, och med tanke på att i alla fall Remus har en jaktdrift som överträffar det mesta så tror jag att det blir bäst för alla ifall hundarna aldrig får möjlighet att stå och härja vid burarna, så inhägnad it was. Vi hade stolpar och nät hemma, men det är ju ändå inte gjort i en handvändning. Aja, allt blev "i princip" klart i sisa sekunden, bara lite småfix med grind och sånt återstår och det ska min man fixa nu i veckan. Har han åtminstone lovat. Skit i det och åter till kaninerna.

Det här är alltså Gotlandskaniner, de är genbanksanslutna och när vi ska börja avla på dom så kommer vi att starta en egen genbank. Men det blir väl inte förrän efter vintern. Än så länge är de väldigt små och pluttiga. Och SÖTA, eller hur?



Hanen Podrick, döpt efter min favoritkaraktär i
Game of Thrones.

Som en konsekvens av detta fick honorna heta Arya
och Sansa. Man får ändå vara nöjd att man fick ihop
tre GoT-karaktärer som överlevde alla säsongerna.
Det här är Arya. Nyfiken och kavat.  

...och detta är Sansa. Hon var lite blygare och inte lika
försigkommen som sin syster, som genast började både äta och
undersöka sin nya omgivning. Sansa var lite mer avvaktande.
Men är hon som sin namne lär det ju ändra sig.

Uppdatering kommer när de har funnit sig lite mer tillrätta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar