söndag 27 maj 2018

Små stora saker

Har läst Små stora saker av Jodi Picoult, och det kan banne mig ni också masa er iväg till bibblan och göra. Det här är handlingen:
Ruth Jefferson är barnmorska med över tjugo års erfarenhet och arbetar på förlossningsavdelningen på ett sjukhus i New York. Brit och Turk är nyblivna föräldrar som inte vill att en afroamerikan ska ta hand om deras barn, Davis.
När Ruth är ensam på sitt skift tillstöter komplikationer och lille Davis slutar andas. Ruth tvekar först och gör sedan allt hon kan för att rädda barnet. Men det är redan för sent.
När Brit och Turk anklagar Ruth för mord får vi följa hela den komplicerade processen genom de inblandades ögon.

Jag tycker det här var både välskrivet och väldigt intressant och man får en hyfsad inblick i det superinvecklade amerikanska rättssystemet. Jag gillar också att karaktärerna är både nyanserade och mänskliga. Brit och Turk må vara as, men de har också känslor. Sen var kanske upplösningen med Brits mamma en aning för effektsökande för att den skulle kännas riktigt sannolik, men det kan jag väl se genom fingrarna med. Den här boken får fyra jurymedlemmar av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar