fredag 6 maj 2016

Som en vind kommer våren in

Något som stör mig nästan orimligt mycket är ordet "inspo". Som tydligen ska betyda "inspiration". Jamen varför inte "inspi" då om det nu är så djävla jobbigt att skriva sex extra bokstäver? Men INSPO? Det låter ju för fan som om det är påhittat på en dagisavdelning för debila.

Igår åkte jag, Nikky och MAH BOYZ (som barnbarnen får heta sen Sons of Anarchy kom in i ens liv) till Solhaga handelsträdgård. Det var vi inte direkt ensamma om, för att uttala årets understatement. Parkeringen var knökfull, köerna till kassan ringlade sig Ullaredslånga och så var det hett som i helvetet och lite till. Man skulle kunna tro att man befann sig i de innersta kretsarna av Dantes Inferno. Jag hade lite vaga idéer om att kolla på rosor, för det verkar som om den senaste vintern har tagit min Peace-ros jag planterade häromåret av daga. I alla fall var det inget synligt liv i den när jag skulle beskära den, bara torra döda kvistar så långt ögat kunde nå. Så någon värdig ersättare kanske? Kom från Solhaga med två solrosor och en säck sättpotatis. Nu råkar solrosor vara en av de blommor jag gillar mest, och sättpotatisen stod också på agendan, men det där med att "strosa runt och kolla" blev mer likt någon pristävling i Expedition Robinson. Och ordet "Solhaga" är numera förknippat med ett privat mentalsjukhus ur någons mardrömmar. 

Idag är jag ledig. Ska börja skriva hemtentan från helvetet. Inspiration just nu: noll. Eller förlåt mig, INSPO menar jag. Vädret är så himla härligt och perfekt just nu. Blå himmel, sexton-sjutton grader och man är ju rätt svältfödd på det här med att sitta ute utan att ha tredubbla lager av allt. Har suttit i trädgården och läst en spänningsroman om apor som en del av prokrastinerandet. Det var trevligt och skulle kunna ha pågått hur länge som helst, men så var det någon som började öva skjutning och skotträdda gubbhunden Boris blev lite missnöjd. Lite missnöjd = springer omkring i vild panik och tokskäller. Och Boris har ett skall som skulle kunna framkalla tinnitus hos en döv. Ej önskvärt. Så vi gick in. Nu ska jag steka köttbullar samtidigt som jag spånar på hemtentan. Sen måste jag nog ha vin för att komma igång. Tur att det bara är en månad kvar av terminen, man hinner kanske inte bli alkoholiserad på så kort tid?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar