söndag 8 maj 2016

Hemma på våran gata i stan

Onda grannen Tengil har kastat in handduken för gott. Han var 80+, jätteskröplig och hämtades med ambulans för några veckor sen så det kom väl inte direkt oväntat om man säger. Återstår nu att se om Katla kommer att framhärda och bo kvar till döddagar i sin ensamhet. Vi fruktar att så är fallet och eftersom onda människor tenderar att leva i evighet så behöver vi nog inte ha någon brådska med att lägga den champagne, som vi lovat att dricka ihop med de andra grannarna som har tomtgräns mot Katla & Tengil den dag vi ser en Hemnetannons med adress Törnrosdalen 3, på kylning.

En annan granne, vars stora och enda hobby är att hålla sin gräsmatta i perfekt golfbaneskick, har skaffat robotgräsklippare. Idag anförtrodde han lite blygt över staketet att robotgräsklipparens namn var Glenn, eftersom de "hämtade honom på Glenn-dagen, så det blir lätt att komma ihåg". Exakt vad som skulle kommas ihåg framgick inte och jag vågade inte fråga. Visste ej hur jag skulle hantera information om att man eventuellt planerade att fira Glenns kommande födelsedagar på andra sidan tomtgränsen. Tanken svindlade, så jag nöjde mig med att berömma Glenns flitighet i allmänna ordalag. 

I övrigt så har det varit tjugo grader varmt idag. T-J-U-G-O. Har varit ute så mycket de senaste dagarna att jag nog har fått en syreöverdos. Har även ägnat exakt noll minuter åt min hemtenta, men det löser sig sa kemisten som sket i vasken. Eller nåt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar