tisdag 3 maj 2016

RÖVEN

Ja, nu skiner solen och himlen är blå. Och här sitter jag och grottar ner mig i Jordbruksverkets föreskrifter om Befattning med animaliska biprodukter och införsel av andra produkter, utom livsmedel, som kan sprida smittsamma sjukdomar till djur. Som handlar om hur man hanterar döda djur. Lattjolajban. Not.

Not so lattjolajban 2: Var på vårdcentralen i rika Åhus för att ta ett cellprov. Jag hade fått en kallelse med en tid som inte passade, men det var så himla smidigt att bara gå in på veveve och boka om. Kom flängande till vårdcentralen med andan i halsen. Blev nedviftad till barnmorskemottagningens korridor där det inte fanns en kotte, men där jag medelst en lapp blev uppmanad att "ta en kölapp" och "väntetider på upp till 45 minuter kan förekomma". Alltså W-H-A-T? Här bokar man en tid och så ska man ändå sitta och vänta som om det vore nån djävla drop in, vad är det för logik i det? Efter ett tag kom det ytterligare ett par personer och slog sig ner i väntrummet. Sen kom nån vitklädd och frågade hon som satt närmast om hon skulle ta cellprov, OCH SÅ VAR DET HENNES TUR? Alltså, hallå! Här inlade jag ett veto, ilsket viftandes med min lilla kölapp och fick en snipig ursäkt och blev inviftad i något mottagningsrum. Jag härsknade till och menade att det ska väl inte stå och falla med var man råkar sätta sig i väntrummet, det stod ju på en stor lapp på dörren att man skulle ta en kölapp, så det hade ju både jag och den andra gjort. Fick då höra att "det var duktigt av dig". Kan väl säga att när man är på sitt fyrtioåttonde vill man för helvete inte höra att man har varit DUKTIG pga att man tagit en djävla kölapp, så jag fortsatte att ifrågasätta varför de ens körde med kölappar när jag faktiskt hade bokat en tid. Då visade det sig att de kallar 4-5 stycken PÅ SAMMA TID, för "vi vet ju aldrig hur många som kommer" (eh, nähä?) För det "hade visat sig" att om folk får en kallelse med ett datum och klockslag så går de verkligen på sina cellprovsundersökningar, om man bara får hem en lapp där man uppmanas att själv ringa och boka tid så "blir den oftast hängande på kylskåpet" och det var ju dåligt för folkhälsan. Ja, det kan jag väl köpa. Men så går det ju inte till hos vare sig tandläkaren eller doktorn eller Bilprovningen eller någon annan tidsbokande verksamhet heller vad jag kan erinra mig. Man får en tid och så går man dit, och går man inte dit så får man betala ändå och det gnisslar väl surt i många snåljåpars plånböcker, så nog ser de flesta väl till att pallra sig iväg? ELLER?
Sen finns det väl folk som aldrig har passat en tid i hela sitt liv och som aldrig kommer att göra det, men de flesta av oss är väl ändå hyfsat lydiga? Uppenbarligen inte. Enligt rikemansbarnmorskan på Åhus VC då.  Ska byta till något white trashställe till nästa gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar