fredag 6 november 2015

Mångfald i köttdisken

Hörde igår på nyheterna att det nu trummats upp att det som säljs som "ytterfilé" inte alls är filé utan biff- eller kotlettrad. Ja, det var ju inget nytt under solen direkt, jag menar, förr fanns det ju inget som hette så och djurens anatomi har ju inte direkt förändrats, alltså måste det ju vara någon styckningsdetalj som helt enkelt bytt namn för att det ska låta lite flådigare och som man därmed kan krama några spänn extra per kilo ur.  Lite som när några handlare kom på att "blodapelsin" kunde så att säga väcka om inte ont blod (HÖ HÖ) så åtminstone obehagliga associationer, och därför valde att kalla den "röd apelsin" istället.

Ja, i alla fall så intervjuades nån VD för "Svenskt kött" och han fick frågan ifall han inte tyckte det var dumt att saker hette någonting som de inte var, och han bara: "Nä, jag tycker det är bra med mångfald". Hahaha. Det var så dumt att jag nästan inte fann ord. Alltså, mångfald är ju bra, men "mångfald" för att sanktionera "kalla saker för något de inte är och ta ut dubbla kilopriset" - NJA. Snus är snus om än i gyllene dosor, som det så vackert heter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar