fredag 8 maj 2015

Fjösöl FTW

Om man, som jag, har bloggat ganska länge och haft det som innan Instagram tog över världen helt sonika kallades för "fotodagbok" ännu längre så är det ibland kul att gå tillbaks och kolla på gamla grejer. Slumpa sig runt bland datumen och läsa/kolla vad man hade för sig då. En slag slår aldrig fel: Jag tycker alltid att jag bloggade mycket bättre förr. Jag var liksom roligare, mer välformulerad, vassare i mina omvärldsanalyser. Fast sådär har det varit hela tiden, jag antar på goda grunder att jag om fem-sex år kan blicka tillbaks på 2015 och tycka att allt jag skrev var briljant fastän jag nu tycker det är rätt slätstruket. Min blogg är kanske mer som ett årgångsvin eller en fin maltwhisky som måste ligga på lagring för att helt komma till sin rätt.

- Jag måste kolla en grej med dig, du har ju i alla fall humor, sa Carl till mig igår och det känns ju lite tveksamt med det där "i alla fall", ungefär som att det hade föregåtts av ett Du är ju visserligen seriemördare, men...Men jag antar att man får ta det som en komplimang. Ja, då ville Carl testa ett skämt på mig som han hade dragit i sitt fikarum och som hade fallit väldigt platt till marken. Skämtet var att man på radion hade pratat om att det skulle vara omval i Båstad och då hade man en valpanel och då hade Carl sagt: "Valpanel, det måste ju vara viktväktarna" och ingen hade skrattat.

Jag kunde ju eventuellt ha vunnit lätta poäng hos Carl där och brustit ut i ett bullrigt medeltidsskratt som förenat honom och mig mot de humorbefriade i hans fikarum, men jag fattade ärligt talat inte heller det roliga och medgav detta, om än rätt motvilligt. "Jamen det är ju ett tjockisskämt!", sa Carl i en ton som om tjockisskämt var något lika etablerat som Norgehistorier. Jag fattade fortfarande inte, utan Carl fick tålmodigt förklara för mig att man, i amerikanska filmer han hade sett, gud vet vilka, tydligen utbrister WHAT A WHALE! om man ser en överviktig person. Hade jag ingen aning om, så Carl och jag har väl inte riktigt samma referensramar får man väl förmoda. Men ja, i det sammanhanget var det väl lite roligt att dra paralleller med valpanel och viktväktare, men v-ä-l-d-i-g-t långsökt om ni frågar mig. Sen är ju skämt aldrig roliga när man måste förklara dom, och skämt om överviktiga är väl inte heller så jättekul så det kan ju eventuellt ha tagit udden av själva muntrationen-to-be.

Men i alla fall. Bläddrade i min gamla fotodagbok och hittade den här jätteroliga bilden på någons inköpslista som låg i en korg jag tog i affären en gång (för att vara helt korrekt så var det den 28 oktober 2008).




Älskar det här att någon har skrivit en lista på de spännande ingredienserna"fjösöl", "klet" och "amerikadricka", och utöver det särskilt påpekar att "vanlig ost behövs ej". Och det lär inte bara serveras fjösöl och amerikadricka till kletet, utan även vanlig öl. Skulle verkligen vilja träffa människan bakom den här inköpslistan och se hur hen har det i sitt skafferi.

Detta är humor på mycket hög nivå. I min lilla lilla värld av blommor dårå.

1 kommentar: