måndag 18 maj 2015

Bridge over troubled water

Men OJ! Vad längesen det var jag bloggade, inser jag nu. Så kan det gå när det är långhelg och man så att säga har häcken full. Inget av direkt bloggvärde dock. Jo, i lördags var det invigning av en ny gångbro som har smällts upp över ett dike nere vid Konsum här i byn, och det blåstes upp som om det nästan gällde öppnandet av Öresundsbron. Alla var där, så att säga, så även jag inklusive barn och barnbarn, för denna händelse kunde man ju helt enkelt inte missa. En politiker kom och klippte band, musik spelades, det bjöds på korv, barnen fick glass och ballonger. Så det var ju festligt och kul. Ja, alltså, jag tycker på riktigt att det är bra att det ordnas grejer i byn, sen kanske det är lite väl...jag vet inte riktigt hur jag ska uttrycka det, men det blir lite roligt när man pratar om att den här bron "knyter ihop centrum" när hela "centrum" består av Konsum, ett bankkontor som ska läggas ner, samt en busshållplats. Men det är väl bra med en liten bro och de har planterat blommor och ställt dit ett par bänkar där Ivan föreslog att vi "kunde sitta och ta en öl om kvällarna". Inte så troligt, men man vet ju aldrig vad framtiden bär i sitt sköte. Kanske slutar man sin tillvaro som nån annan Kenta i "Dom kallar oss mods" och sitter och skränar på en parkbänk i brist på annan sysselsättning.

Dit hade vi inte kommit än i alla fall, och vädret inbjöd väl inte heller till något parkbänkshäng av stora mått, så vi stod väl mest och hängde och väntade om det skulle hända något mer, och då kom det en dam och delade ut godispåsar till barnen. Oliver fick en, och på den obligatoriska frågan "och vad säger man då?" svarade han "kan du hålla min ballong?" Praktisk kille det där. Och rolig, även om han kanske inte menade att vara det.

I övrigt har vi sett klart sista säsongen av Sons of Anarchy nu och utan att avslöja för mycket så: helvete vad jag är förbannad. Har ju aldrig gillat Jax, men nu tycker jag han fan i mig får ta och kamma sig lite. Min man påpekade syrligt att det inte precis var en dokumentärfilm, men han saknar ju inlevelseförmåga om ni frågar mig.

Så vad ska man kolla på nu då? Livet efter SoA är allt lite tomt och tyst ändå. Även om de är fullblodsidioter av stora mått så har de ändå varit ett visst sällskap. Får väl hålla tillgodo med Lannisters, Barathreons, Targaryans och de andra lirarna i GoT. Det är ju inte det sämsta.   

2 kommentarer:

  1. Å Jesus vad jag har skrattat åt din blogg! Har legat på sofflocket och läst gamla inlägg och skrattat högt rakt ut. Lite näsfrust har också beblandat sig. Vispen har både kommit ångande i hopp om bus och sprungit och gömt sig för denna nya konstiga matte. 😂

    SvaraRadera
  2. Hahaha...jag kan se Vispens besvikelse framför mig :-)

    SvaraRadera