måndag 21 april 2014

Påsken i bilder

Många som bloggar är ju sådär ASDUKTIGA på att ha med bilder i sina inlägg. Jag är inte en av dom, men ingen regel utan undantag. Håll i hatten.

Vi bestämde oss för att åka till Köpenhamn med the Wendels. Nu låter det som att vi bestämde detta helt spontant, och ingenting kunde vara mer felaktigt. Vi är moderna människor med späckade kalendrar och detta hade planerats i MÅNADER. Tåg skulle vi ta, "för det är ju så smidigt". Oliver tyckte det var rätt spännande. Adrian lekte med Lego.

Vad vi inte visste var att det var "banarbete" på delar av sträckan, så i Hässlehåla fick vi stiga av tåget och så blev vi ombordfösta på en buss. "Det är lika bra att ta dom med en gång, annars blir de rent förvirrade", sa en tågvärd till en annan när de trodde ingen hörde. Uppenbarligen hade vi noll globetrotterpoäng. Oliver tyckte i alla fall bussen var spännande.

I Höör fick vi byta till ett nytt tåg, och där var det inga tågvärdar som visade en tillrätta, så det blev en hel del flängande fram och tillbaka innan vi hittade rätt tåg. Sen fick vi stärka oss med en medhavd matsäck. Och kolla in mötande tåg.

Adrian pysslade mest med sitt superhjältelego.

Men så åkte vi ut över Öresundsbron, och det var ju rätt spännande med tunnel, hav och båtar. Inget som framgår av den här bilden dock.

Sen var vi i Danmark. UTOMLANDS. Vi inledde denna Kollektivtrafikens Dag med att åka dansk buss. Vi passerade Don Corleones dygnetruntöppna spelhall.

Till slut kom vi fram till Zoo, där lejonen låg och slappade i solen.

Oliver tyckte det var spännande med LEJONKUNGEN.

Isbjörnen tog sig ett svalkande dopp.


En gullig elefantbebis.

Det här var en mycket vanlig syn. Ryggtavlorna av Daniel och min man, som konstant låg 50-100 meter framför oss andra. Nu något bromsade i sin framfart av de små, dock.

Uttrarna! Så söta.

Tapiren strosade omkring och sprutade kiss bakom sig med jämna mellanrum. Oklart varför, men vi gissade på brunst.

Tigrarna tog det lugnt.

Vattensvinet är världens största gnagare. De kan mycket väl även ha världens sötaste ungar.

Adrian gillar Batman och ville stanna i fladdermushuset en lång stund. Här fick man inte använda blixt, så bildkvalitén blev ju därefter.

Inne hos opossumen låg en död kanin till kvällsmat.

På tal om kvällsmat åt vi lunch med den här utsikten. Coolt. Lunchstället lämnade dock en del övrigt att önska. Jätterörigt system för att beställa mat, menyer som fanns på så kallade dynamiska skyltar, vilket innebar att när man precis stavat sig igenom vad man tänkte sig var en smaklig kombination av mat som man kunde tänka sig beställa så försvann texten och ersattes med något annat och man fick börja om från början igen. Men men. Vi blev mätta till slut i alla fall.

Så småningom hamnade vi på Barnens Zoo. Där fanns det regler.

Adrian testade kanintunneln. Jag också. Sedan tappade jag bort resten av flocken och var tvungen att svara "i kanintunneln" på frågan var jag hade varit.

Noshörningens gigantiska röv.

Vi diskuterade om zebror var vita med svarta ränder eller svarta med vita ränder.

Flodhästarna vilade sig i form...


...liksom girafferna.

I en liten stuga väntade kvällsmaten för några av djuren.


Vi började också tänka på refrängen och susade tillbaks över Öresundsbron igen.

Sedan upprepades tåg-buss-tåg-färden i vad som kändes som en evighet. Juniorerna var tack och lov vid gott mod hela tiden.

Solen bjöd på ett överflöd utan dess like. Jag köpte ett par solglasögon på Seven Eleven i Köpenhamn och tog en selfie på den sista biten av den långa vägen hem.




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar