måndag 27 april 2009

Nu har jag sett två Alien-filmer

Ja, som rubriken inte bara antyder utan mer skriker ut i klarspråk, så har jag nu sett klart Alien II, som vi började titta på förra helgen men inte hann se klart. Eller, min pojkvän har sett de här filmerna trehundra miljoner gånger eller så, det är mer jag som svävat omkring som en nebulosa i en science fiction-fri världsrymd.

 Jag har ju tidigare förutspått att alla skulle dö utom Ripley och ungen. Jag hade fel. Alla dog utom Ripley, ungen och en till. Det var väl inte så illa gissat, tycker jag.

Men i övrigt känns handlingen en smula tvivelaktig. I den första filmen innehöll EN varelse en vätska som frätte genom flera våningsplan på ett stort rymdskepp, som ju får antas vara en hyfsat rejäl konstruktion. Men nu tycker jag att folk exponerades tämligen obehindrat för slem och andra odefinierade kroppsvätskor utan att få så mycket som en rodnad på huden. Och är det inte lite märkligt att ungen överlever ALLT, när precis alla andra (ja, utom Ripley och en till då) dör eller blir tillfångatagna av dessa varelser, som är ÖVERALLT, rör sig snabbare än någonting annat och överlag är tämligen svåra att bemästra? Och är det inte väldigt märkligt att man först ABSOLUT INTE får avfyra några vapen eftersom man befinner sig i någon slags kärnreaktor som kan flyga i luften när som helst, och sedan avfyras typ alla vapen i hela världen ÄNDÅ utan att någonting speciellt händer (mer än att det flyger omkring lite slemmiga Alien-kroppsdelar)?  

Och hur funkar egentligen kroppen när man ligger i sån där kryosömn? Borde man inte vakna upp och ha typ jättelångt hår och ZZ Top-skägg om man legat nedsövd en längre tid? Det här liknade mer en reklamfilm för Gilette, alla var helt befriade från oönskad kroppsbehåring. God bless America.

NJA, säger jag. Jag är långt ifrån frälst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar