torsdag 16 april 2009

Säg, finns det värme här på denna glaciären?

Nu är det trendigt med trasigt – igen skriver Metro, som tydligen bestämmer what’s hot and what’s not, som det ju numera heter på modern svenska. Det känns ju väldigt fint att man är inne och trendig och först med det senaste och så vidare, men som jag brukar säga: Om man bara härdar ut med sina paltor i ur och skur så BLIR de förr eller senare moderna. Hav tålamod, ni som tycker sånt är viktigt. Det tycker inte jag, men nu är jag som sagt het.

Men sedan läste jag att Ebba von Sydow tyckte att man måste dra gränsen för att bära trasiga jeans vid 40 år, så där svalnade jag rätt ordentligt. Jag har lite dimmiga begrepp om vem Ebba von Sydow är, men i artikeln är hon titulerad "modeguru" och på bilden ser hon ut att vara ungefär 12 år. Tydligen räcker det för att få uttala sig om vad som är lämpligt för folk att skyla sina kroppar med.

Men Ebba får gärna komma hem till mig och LAGA mina jeans (kanske till och med ta med dom till syslöjden i skolan om man fortfarande får lära sig att laga kläder där, men det kanske mer hör antedilivium till) om det är så att det stör henne att någon som uppnått den mogna åldern av 40 år och 9 månader råkar ha ett hål på knät. Jag lovar, jag kommer att släppa in henne. Vi som är ledande inom det här med mode och trendsättande måste ju hålla ihop.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar