torsdag 16 april 2009

Lobotomy gets em home

Nu är det en pellejöns till åklagare som vill åtala alla barnmorskor som skriver ut p-piller till minderåriga för medhjälp till våldtäkt. Det är ju så dumt att man inte riktigt finner någon rimlig jämförelse.

Den som främjar ett brott är medansvarig, och den som delar ut preventivmedel till en underårig underlättar ju för gärningsmannen att fortsätta med övergreppen, säger han som om det vore en helt självklar koppling mellan våldtäkt och p-piller. Som om den som begår övergrepp mot minderåriga skulle bry sig ett djävla dugg om huruvida offret blir gravid eller ej. Som om det skulle stå "våldta mig, jag har preventivmedel" i pannan på varje 14-åring som lämnar ungdomsmottagningen med ett recept på p-piller. Som om det inte redan nu finns tillräckligt många som inte vågar anmäla våldtäkter, ska de nu dessutom skuldbeläggas för att de äter p-piller, för då är det ju uppenbarligen fritt fram, precis som när man är berusad och/eller har kjol och/eller stringtrosor och/eller uppträder utmanande på något sätt, då får man också skylla sig själv.

Och ska man dessutom dra med barnmorskor i detta, så att vi ska få tillbaks den så kallat gamla goda tiden, när det var SVÅRT att få p-piller utskrivna, och sex för unga tjejer nästan var en synonym för ständig oro för oönskad graviditet. Vi lever väl för fan på 2000-talet nu, skärp dig för fan din djävla pajasåklagare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar