tisdag 28 april 2009

Jag och mitt OS

Ibland funderar jag lite smått på att ansluta mig till framtiden, men det verkar så jobbigt. När Windows XP släpptes var jag med. Jag var snudd på först i Sverige med att använda XP, och jag använder fortfarande samma gamla beta-version som - ta i trä - är förbluffande stabil. Jag minns att jag funderade på att formatera om hela skiten någon gång på våren 2005, men sedan löste sig problemen, vilka de nu var, på något sätt av sig själva. Jag installerar inga uppdateringar - den funktionen upphörde att fungera omkring år 2003, men det verkar gå bra ändå. Jag använder en sur gammal version av Internet Explorer, och den kraschlandar ibland, men inte oftare än den jag använder på jobbet. Jag är i stort sett nöjd med att leva i det förgångna.

Men ibland blir det ju dumt. I helgen kom Barbie hit med sin nyinförskaffade Ipod och ville kopiera en ljudbok. Jag råkar ha Itunes installerat på den här datorn, eftersom jag är en ÄRLIG person som betalade för att ladda ner skivor långt innan Ipred. Ja, det hände visserligen bara en gång, för jag blev så purken över att det jag ärligen betalt inte kunde spelas någon annanstans än på just den datorn, men det är en annan historia.

Jag pluggade in Barbies Ipod och den berättade i förtroende för mig att den inte var riktigt nöjd med min gamla Itunes-version, utan krävde en nyare för att samarbeta. Jag är inte den som är den, så jag laddade ner vad som behövdes. Ja, men då gick den väl inte att installera för det krävdes servicepack si eller så, och när jag skulle ladda ner det så skriades det efter någonting annat ditt eller datt, och när jag skulle ladda ner DET så var mediaspelaren för gammal för att vara med, och en nyare version gick inte att hämta på grund av att Internet Explorer var helt ålderstigen. Ett moment 22 i Bill Gates-anda.

Det var då jag funderade på att ansluta mig till framtiden. Men det löste sig genom att Barbie konsulterade DAGENS UNGDOM. De hanterar det här med Ipod och Itunes lika tvärsäkert som att vi vet att Afrika är på sidorna 70-71 i Bergvalls Atlas. Vi är helt i paritet med mitt gamla operativsystem. Helt ute med andra ord.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar