tisdag 9 april 2013

Skadad av ett päron

Stressar genom tillvaron på ett, misstänker jag, lite ohälsosamt sätt. Slappnar av när jag lyssnar på radiosporten, särskilt ishockey. Tycker generellt att ishockey är astråkigt, men älskar ishockey på radiosporten, det är lika avkopplande som valsång och såna grejer. Det bara mals på i evighetslånga meningar med imponerande hastighet och monotona stämmor, pucken i zonen och in bakom målet och skott över tre zoner och försvararen åker rätt över mittlinjen och ner i den egna zonen och pucken är bakom målet och nu blir det iceing och pucken är i zonen och det blir tekning när det är nitton sekunder kvar av andra perioden när Linköping möter Rögle hemma på Cloetta Center, och jag fattar inte ett skit, men det gör man ju inte av valsång heller.

Lyssnade sedan på basket och undrade varför de, lagen, har så lama namn. NORRKÖPING DOLPHINS, vad har delfiner med basket att göra liksom, som möter SOLNA VIKINGS. Uttalat Sålna Vajkings och jag känner lite att vad fan, vikingar är väl svenska, eller åtminstone nordiska, men i vilket fall som helst inte amerikaner. Norrköpings delfiner och Solnas vikingar låter inte heller som att man fått en generös släng av förståndsgåvorna i och för sig. Töntfaktor: hög.

Sedan hörde jag att en fotbollsmatch hade fått avbrytas för att publiken kastat in grejer på planen, och att polisen gripit två personer som pekats ut av andra, gissningsvis rätt härskna fotbollsfantaster som nu inte fick se matchen de kanske laddat för i en halv evighet, men att "den man som skadat en Mjällbyspelare med ett päron" fortfarande var "på fri fot". Är lite sugen på att se polisjakten genom fruktavdelningen på Ica i Mjällby. Trodde fotbollshuliganer mest höll på med bengaliska eldar och VÅLD och såna grejer, men det här var kanske någon förvirrad vegan som hade aggressioner som behövde komma ut på något missriktat sätt. Men ändå, att bli skadad av ETT PÄRON. Är det inte lite...vekt? Då borde ju risken vara mycket större att bli skadad av en fotboll, kan man ju tycka. Fast fotbollsspelare är ju ett klent släkte som faller och blir dödligt skadade av blotta vinddraget, åtminstone i närheten av straffområdet, det är ju allmänt känt.

Over & out.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar