söndag 21 mars 2010

In summer, winter, rain or sun - its good to be on a horseback

Varje söndagskväll klockan sju sitter jag som klistrad framför Ponnyakuten på Barnkanalen. Det är veckans roligaste program och Tobbe Larsson är en sån klippa att luta sig mot att man nästan önskar sig ett litet problem, så att han kunde, liksom, ta hand om en. Eller nåt.

Ikväll har vi emellertid annat för oss, så jag har precis förhandstittat på kvällens avsnitt på SVT Play. Med några få undantag så tycker jag att ungarna som är med i Ponnyakuten mest verkar vara bortskämda avkommor till curlande och rika föräldrar. (De två killarna som är med i programmet kunde för farao inte ens bädda en säng, hade aldrig gjort det!) Och med några få undantag så rider de som krattor, ungarna alltså, inte de rika curlingföräldrarna. Jag tycker inte alls man ska ha en egen ponny när man rider som en sopa, då får man gå på ridskola och lära sig istället. Och nej, man rider inte ett dugg bättre bara för att man har råd att köpa den dyraste utrustningen, bara så ni vet det. Det finns mycket att reta sig på här som ni märker.

Och i kvällens avsnitt höll jag på att bryta ihop helt, för då visade det sig att en av tjejerna bäddade en av killarnas säng och vek ihop hans kläder och hade sig, "för att vara schysst". Och tyvärr är det här inget alls ovanligt. För varje kille som håller på med ridsport så finns det en hel klase tjejer som är beredda att plocka i ordning efter dom, mocka åt deras hästar, putsa deras träns, himla med ögonen åt att killar-är-så-slarviga. Stallen är fulla med sånt här, och SLUTA MED DET, är vad jag vill säga. När han blir en framgångsrik tävlingsryttare så kommer han aldrig i helvete att komma ihåg ifall det var Jossan eller Stina som mockade hans box eller stod och rullade upp hans benlindor så att han kunde lägga 100 % av sin tid på träning istället för allt det där tidsödande som utgör 90 % av hästeriet (mocka, rykta, fodra, sopa, städa, bära hinder...det tar aldrig slut). Och Jossan och Stina kommer bara att fortsätta vara mediokra vardagsryttare som ingen kommer att tacka.  

SLUTA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar