måndag 8 februari 2010

När jag blev rik sökte jag upp ditt hus, men modet svek, jag tordes inte knacka på din dörr

Snart är det dags att deklarera. Jag har ju sålt en lägenhet, lite flinkt sådär. Och gjort en liten flink vinst som nu ska beskattas. Det är ju trist, men sånt är systemet, och systemet som sådant är ju så djävla trist att jag aldrig kommer att kunna bli en skattefifflare, jag skulle dö av tristess. Jag bara betalar och sen surbloggar jag om det. Ett mycket moget sätt att hantera det på. Så 2010.

Mäklaren skickade ett ton papper och skrev lite bryskt att Tänk på att summan måste finnas på ditt skattekonto senast den 12/2-10 för att undvika ränta på skatteskulden. Nu börjar den 12 närma sig och jag är mer på nivån Vaaa...har jag ett skattekonto? Har alla det? När hände detta?

Imorgon måste jag ringa Skattemyndigheten för att veta hur jag ska göra, man vill ju inte slanta in sina pengar på ett random-konto, som ett annat Nigeriabrev. Jag har inte talat med Skattemyndigheten på säkert tio år (och jag har aldrig talat med dom så att det har fallit ut till min fördel), tänk om det inte är dom som administrerar sån här skit längre? Det är kanske Ica man ska vända sig till i såna här frågor?

Bää. Vad sånt här är tråkigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar