tisdag 21 april 2015

Jordskott, revidering av fikarummets spåkula

Jaha, så har sista delen av Jordskott visats. Mot mina principer att inte titta på tv-program som börjar senare än kl 21.00 satt jag uppe och uthärdare ända till 22. Är nu mer död än levande, men det är smällar man får ta när man inte vill riskera att få spoilers till livs i fikarummet.

Jaha, hur rätt hade fikarumspanelen då i sina gissningar om hur det skulle sluta? Låt oss ta en titt:

1. Det visar sig att Wass (liksom agent Cooper i Twin Peaks) haft på sig skottsäker väst och därför inte alls dör trots att han blivit skjuten mitt i bröstet. Storm däremot, måste dö. Blir kanske tagen av något övernaturligt väsen, kanske Muns himself. Helt fel när det gällde Wass, rätt när det gällde att Storm dödades av ett övernaturligt väsen, check.

2. Gerda kommer att vilja spränga hela skogen för att få tag på silvret, trots att Muns med all önskvärd tydlighet har visat vad han tycker om det. Det kommer gissningsvis att bli en "kamp mot klockan", gärna med ett stort lysande digitalt räkneverk som räknar ner. Inget digitalt räkneverk, däremot "en kamp mot klockan", check.

3. Kanske kommer Gustaf Borén att bli "god" (nu när hans fru har lämnat honom, sent ska syndaren vakna) och förhindra sprängningen med livet som insats. Kanske dör han tillochmed. Ett annat alternativ är att den där white trash-farsan offrar sig själv för sin kvarvarande son på något vis. Helt fel.

4. Eva och Wass kommer att åla omkring i underjordiska gångar för att få tag på barnen, som räddas med minsta möjliga marginal. Rätt händelse, fel person, det var Tom som gjorde detta. Och okej, "åla omkring" var kanske att ta i, för de där underjordiska gångarna var ju alldeles övernaturligt stora. Men en djävla massa spring i underjorden för att rädda ungar med minsta möjliga marginal, check.

5. Vattnet blir åter drickbart eftersom Ylva har släppt ut den där vad-det-nu-var-hon-hade-i-badkaret. Kanske kommer fler människor att infekteras av parasiten och få "krafter".  Oklart vad som hände med vattnet. Oklart om det finns mer parasiter eftersom Storm tryckte i sig en hel burk. Vi lämnar detta till säsong 2.

6. Toms unge, Ida, kommer gissningsvis att börja prata och säga något avgörande. Typ: leda Tom och/eller Eva och/eller Wass till stället där Muns har de försvunna barnen. BINGO, CHECK.

7. Esmeralda kommer att göra någon form av hjältemodig insats, och hon och Yohio blir ett par (kanske). Esmeralda och Yohio blev inget par, i alla fall inte vad man fick se, men en hjältemodig insats gjorde hon ju i sanning, check.

Nä, om man kanske skulle börja skissa på ett manusförslag till säsong 2 av Jordskott och skicka det till han den där Henrik Björn, eller vad tycker ni?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar