fredag 17 april 2015

Jordskott, igen

Nu har vi diskuterat näst sista avsnittet av Jordskott i fikarummet, och ungefär så här lyder våra spekulationer kring hur serien kommer att sluta:

1. Det visar sig att Wass (liksom agent Cooper i Twin Peaks) haft på sig skottsäker väst och därför inte alls dör trots att han blivit skjuten mitt i bröstet. Storm däremot, måste dö. Blir kanske tagen av något övernaturligt väsen, kanske Muns himself.
2. Gerda kommer att vilja spränga hela skogen för att få tag på silvret, trots att Muns med all önskvärd tydlighet har visat vad han tycker om det. Det kommer gissningsvis att bli en "kamp mot klockan", gärna med ett stort lysande digitalt räkneverk som räknar ner.
3. Kanske kommer Gustaf Borén att bli "god" (nu när hans fru har lämnat honom, sent ska syndaren vakna) och förhindra sprängningen med livet som insats. Kanske dör han tillochmed. Ett annat alternativ är att den där white trash-farsan offrar sig själv för sin kvarvarande son på något vis.
4. Eva och Wass kommer att åla omkring i underjordiska gångar för att få tag på barnen, som räddas med minsta möjliga marginal.
5. Vattnet blir åter drickbart eftersom Ylva  har släppt ut den där vad-det-nu-var-hon-hade-i-badkaret. Kanske kommer fler människor att infekteras av parasiten och få "krafter".
6. Toms unge, Ida, kommer gissningsvis att börja prata och säga något avgörande. Typ: leda Tom och/eller Eva och/eller Wass till stället där Muns har de försvunna barnen.
7.  Esmeralda kommer att göra någon form av hjältemodig insats, och hon och Yohio blir ett par (kanske).


Det mest overkliga i hela serien: att ungdomarna inte har smartphones (fast det finns andra karaktärer som har det, så det är inte så att det ska föreställa att serien utspelas under en tid när det inte fanns smartphones) och att de undertecknar sina sms. Typ: "Snuten är här. Ringer sen. //Linus". Som om de vore helt medelålders. SÅ DJÄVLA OVERKLIGT.

I alla fall. Återstår att se om någon av ovanstående teorier stämmer med verkligheten i Jordskott. To be continued.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar