måndag 28 februari 2011

Synergi my ass

Jag tänkte att nu djävlar ska jag ge fingret åt Metrobloggen en gång för alla. Wordpress! Det använder ju var och varannan människa, hur svårt kan det vara liksom? Nu vill jag väl inte direkt påstå att jag är trögare än var och varannan människa, jag är mest lat. Allra latast är jag när det handlar om datorer. Installera, ååh vad jobbigt. Och då var jag ändå med på den gamla goda tiden när man installerade Windows 3.1 med tjugo disketter. Och alltid när man kom till diskett 18 eller så, så fick man ett hjälplöst Jag kan inte läsa-meddelande från sin mäktiga desktop med 64 MB ramminne och så fick man börja om från början igen.

DET var ju ganska jobbigt. Men det är jobbigt nu med. Speciellt just precis nu, eftersom vi håller på att gå över till affärssystemet från helvetet på jobbet, och det går bara sådär. Hjärnan är inte riktigt vad den borde vara nuförtiden, kan jag ju säga. All tankeverksamhet är liksom redan förbrukad när fritiden börjar.

Och det här med affärssystem, vad är det för djävla trams egentligen? Man har ett system för produktion, och det funkar bra. Man har ett system för ekonomi, och det funkar också bra. Man har ett tredje system för kvalitet, och det funkar väldigt bra. Och så kommer nån dumfan och tycker att jamen om vi slår ihop de här tre bra systemen så måste det ju bli megasuperbra. Istället för att kanske tänka att det mer blir som att blanda ihop strömming med kalops och sockervadd. Det som är gott var och en för sig behöver nödvändigtvis inte bli godare för att man geggar ihop det. SÅ DET SÅ.

Wordpress var det ja. Vi får väl se hur det går. Just nu: Inte så bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar