fredag 6 maj 2011

Telia, love to hate you

Jamen nu är det dags att vara lite bitter på Telia igen. Jag har Telias digital-tv, och bortsett från ett par fadäser är jag väl i stort sett nöjd. (När digitalboxen lägger av mitt under handbolls-VM är jag INTE nöjd, men då har ju Telia faktiskt bett om ursäkt här i bloggen).

Men hur det nu är. Förra sommaren beslöt jag mig för första gången i mitt liv för att tacka ja till något som en försäljare ringde och sålde. Annars säger jag kategoriskt nej till allt från tidningsprenumerationer till ekonomiskt bistånd åt cancersjuka barn om det sker via en uppringning. Men så ringde en skittrevlig tjej från Telias kundtjänst och ville sälja ett film-abonnemang till ett rätt så fördelaktigt pris, och jag tänkte att vad fan, det kan väl vara trevligt. För jag har alltid haft ett rätt snålt kanalutbud och så har man fått sitta där och sukta över tv-tablåernas oåtkomliga skatter och sedan nöja sig med Antikrundan och Allsång på Skansen, typ. Och då tänkte jag att om man är 40+ så kan man väl vara värd lite schyssta tv-kanaler, faktiskt. Så jag slog till på Telias Viasat-paket. Då fick man lite Viasat-kanaler och så TV1000. På 80-talet var TV1000 en orimligt dyr tilläggstjänst till det på den tiden ganska skrala kabel-tv-utbudet som toppades av Sky Channel. Alla jag kände, inklusive jag själv, var alldeles för snåla för denna ofattbara lyx utan tillfredsställde vårt filmbehov genom hyr-VHS när ekonomin tillät. Vilket inte var sådär jätteofta faktiskt. Så det kändes verkligen fräsigt när det nu pluppade upp TV1000 Nordic, Drama, Family, Action, Classic och Gud vet allt på ens egen tv på 2000-talet.


Vad som chockade mig rätt brutalt var att hela TV1000-kanalpaketet var späckat med porr efter midnatt. Kanal efter kanal som visar varianter av hur det går till när människosläktet fortplantar sig och det är väl ingenting som jag önskar ta del av sådär. Nu är jag oerhört sällan ens vaken efter midnatt, så problemet är ju egentligen bara teoretiskt. Min man frågade skeptiskt om jag verkligen inte förknippat TV1000 med porr, och det hade jag kanske, men det var ju på åttiotalet och jag trodde ju liksom att utvecklingen hade gått lite framåt sedan dess. Men nej, TV1000:s mossiga gamla snuskutbud kvarstår uppenbarligen.
Ja, men alldeles bortsett från det så är jag skitbesviken på TV1000. Det känns som att utbudet till 95 % utgörs av halvgamla B-filmer som loopas om och om igen. Programbiblioteket, där man skulle kunna se "alla filmer" närhelst man önskar, är rätt så magert och innehåller verkligen INTE alla filmer som visas.

Det är ju förstås inte Telias fel att TV1000-kanalerna suger hårig kamelpung. Men så skulle jag logga in på Mina Sidor och avsluta Viasat-abonnemanget och då går inte det. Man kan byta och lägga till kanalpaket. Men avsluta går inte. Så nu har jag fått maila kundtjänst och fråga hur man ska göra. Eller ska man bli tvungen att ringa någon slags kundtjänst och sitta i telefonkö i 1000 år? Det känns ju väldigt 1900-tal faktiskt. Ska det liksom inte vara lite smidigt att vara Telia-kund?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar