fredag 24 juli 2009

Mozilla eller Godzilla ellervadfanheterdetnudå?

Jag är sällan först med det senaste. Bland annat har jag en skitgammal version av Internet Explorer med ålderskrämpor. Den går inte att uppgradera, därför att i min dator tickar en gammal rostig betaversion av Windows XP. Utan ett enda servicepack. Det där med att det kommer uppdateringar då och då, till exempel servicepack, slutade fungera omkring år 2001, men jag tycker att det går ganska bra ändå. Eller man lär sig jobba runt problemen. Men utan servicepack 2 står man sig ganska slätt om man vill installera saker, har jag märkt.

Och inte nog med det. Fler och fler sidor jag besöker påpekar i ganska överlägsen ton att jag har en föråldrad version av Internet Explorer. De rekommenderar att jag ska uppgraderaför att kunna använda internet optimalt. Till version 8. Jag vet inte vilken version jag har, men det är på sin höjd 1.0. Om ens det.

Idag gjorde jag ett försök, men det stupade på det där förbannade servicepacket. Då attackerade Puppan och min pojkvän på bred front och övertalade mig att installera Firefox. Jag har aldrig använt någon annan webbläsare i hela mitt liv och tycker folk som inte kan nöja sig med IE är larviga, så det satt långt inne att klicka på Install. Väldigt långt inne.

Men nu har jag en asmodern webbläsare. Utan att behöva installera något servicepack, vilket i sin tur hade krävt en ominstallation av hela operativsystemet. 

Oj vad jag kan surfa snabbt nu. Bilder visas utan att man måste starta om sin webbläsare stup i kvarten, bara en sån sak. Och jag behöver inte längre ha speciella Jag-har-en-så-gammal-webbläsare-att-jag-inte-kan-hantera-Java-applikationer-program för att saker ska röra sig. Nu ska jag bara vänja mig vid...att saker inte ser riktigt likadana ut som jag är van vid.

Hej framtiden, jag är här nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar