- Förrätt: Anka i press med vinteräpplen, pumpa, ättiksgrönsaker och kryddig gelé.
- Huvudrätt: Tryffelstekt piggvar med vintersallad på kantareller och oxsvanstryffelsky.
- Efterätt: Len mjölkchoklad och apelsinbavarosie smaksatt med gammeldansk bitter, serveras med apelsinsallad.
- Mos gjort på potatis, jordärtskockor, morötter och lite mjölk, smör, vitpeppar och salt.
- Överkokt brysselkål med flingsalt.
Hemmagjort mos, gjort på hemodlad* potatis och jordärtskocka: Mmmmmm.
Överkokt brysselkål** som liksom smälter mot gommen: Mmmmmm.
Jag är nöjd. Och mätt.
* Morötterna var dock köpta. Morotsflugorna åt upp alla hemodlade morötter i år, DAMN YOU morotsflugor.
** Också dom köpta. Kålmaskarna åt upp alla hemodlade brysselkål i år. DAMN YOU, kålmaskar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar