tisdag 22 november 2011

Mat för en drottning

Så här såg Nobelmiddagen för 2010 ut:
  • Förrätt: Anka i press med vinteräpplen, pumpa, ättiksgrönsaker och kryddig gelé.
  • Huvudrätt: Tryffelstekt piggvar med vintersallad på kantareller och oxsvanstryffelsky.
  • Efterätt: Len mjölkchoklad och apelsinbavarosie smaksatt med gammeldansk bitter, serveras med apelsinsallad.
 Så här såg min middag idag ut:
  • Mos gjort på potatis, jordärtskockor, morötter och lite mjölk, smör, vitpeppar och salt.
  • Överkokt brysselkål med flingsalt.  
Och banne mig om jag inte tror att min var godare än vad de kungliga och berömda tuggade i sig.
Hemmagjort mos, gjort på hemodlad* potatis och jordärtskocka: Mmmmmm.
Överkokt brysselkål** som liksom smälter mot gommen: Mmmmmm.

Jag är nöjd. Och mätt.


* Morötterna var dock köpta. Morotsflugorna åt upp alla hemodlade morötter i år, DAMN YOU morotsflugor.
** Också dom köpta. Kålmaskarna åt upp alla hemodlade brysselkål i år. DAMN YOU, kålmaskar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar