fredag 6 januari 2023

Bröllopsfesten

Har läst Bröllopsfesten av Lucy Foley och det kan du också ta och göra, åtminstone om du gillar gamla hederliga pusseldeckare-i-slutna-rum-mysterier. Detta är handlingen:

Årets bröllopsfest.
Ett oväntat dödsfall.
Tretton misstänkta.

På en avlägsen ö utanför Irlands kust ska årets mest omtalade fest äga rum. Jules Keegan och Will Slater ska äntligen gifta sig. Det lyckliga paret, det perfekta paret. Vänner och familj är på plats, men bröllopstårtan hinner knappt ställas fram innan en av gästerna hittas död.

Samtidigt som mordet chockar hela sällskapet blåser det upp till storm, och ingen kan ta sig tillbaka till fastlandet. Men det är inte bara vädret som ställer till det. Gammalt groll, svartsjuka och hemligheter bubblar snart upp till ytan. Tretton gäster befinner sig på ön, och alla har de sina motiv.

Ja, men jag gillade verkligen den här boken. Har tidigare läst Nyårsfesten av samma författare och jag gillade den också. Ett klassiskt upplägg med hopp mellan dåtid och nutid där olika karaktärers perspektiv gestaltas och där i princip alla verkar ha motiv att ha ihjäl någon av de andra. Det kan ha varit lite på gränsen till too much för hur mycket en och samma karaktär kan ha på sitt samvete, men ett as är ett as är ett as. Den här boken får fem äktenskapsförord av fem möjliga. Schas iväg till bibblan med er.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar