torsdag 24 mars 2022

Än klämtar klockan

Har läst Än klämtar klockan av Susanne Fellbrink, som handlar om detta:

Showartisten Cilla har en tuff höst bakom sig. Med löften och smicker har en omtalad skivbolagsdirektör lyckats få med henne i en av landets största dokusåpor, Stjärnfabriken, där talangfulla människor slåss om en musikkarriär inför miljonpublik. Men tv-inspelningen blev inte alls vad Cilla hade tänkt sig.

Nu är det nyårsafton, och snart ska klockorna ringa. På Hotell Södra Berget i Sundsvall förbereder sig Cilla och hennes showgrupp inför kvällens föreställning. Men det Cilla inte vet är att produktionsgänget från Stjärnfabriken också har checkat in för en kickoff.

Samtidigt som en snöstorm väller in över staden försvinner gäster på det stora hotellet, en efter en. Går det en mördare lös mitt i allt nyårsfirande?

Jag har ju gillat de tidigare böckerna i samma serie, men den här kändes lite...urvattnad? Det där konceptet "instängda någonstans där en person måste vara mördaren" känns väl ändå lite väl gjort om ni frågar mig. Tycker också att folk var onaturligt lugna och sakliga som både kunde skämta och äta och nästan flirta istället för att gripas av panik, som jag ändå tror många skulle göra i en situation som ovanstående. Det mediala inslaget kändes också lite som en nödlösning, tycker jag, och jag tycker också att polisen köpte det lite väl lättvindigt istället för att ifrågasätta varför just Cilla alltid råkar sitta inne med information om både det ena och det andra utan att hon på något sätt blir misstänkt för att på något sätt vara inblandad, som man ju tycker att hon i första hand skulle bli. 

Men annars är det väl bra med Cilla, hon kämpar på med sina uppdrag, sitt äktenskap och sin stundtals vacklande självkänsla. Den här boken får tre nyårsklockor av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar