torsdag 23 januari 2020

Ett hem att dö för

Har läst Ett hem att dö för av Lina Arvidsson, en bok som beskrivs som en "skickligt berättad thriller i en bedrägligt trygg miljö". Den handlar om detta:

22-åriga Hanna bor i ett kollektiv i en förort till Stockholm. Hon arbetar som timvikarie på hemtjänsten och drömmer om en egen bostad. När hon får frågan om hon vill dryga ut kassan genom att vattna blommorna hos ett bortrest par, som bor i ett vackert villaområde, tar hon chansen.

Men Hanna upptäcker snart att det finns någon mer än hon själv i huset. "Någon" visar sig vara Simone, som säger att hon är vän till husägarna och att hon gömmer sig från sin våldsamme ex-pojkvän. Men vem är Simone egentligen? Och vad är hon ute efter?

Jag tycker att den här boken var rätt okej, men inte mer än så. Hela grejen med att liksom bara acceptera att en främling plötsligt har flyttat in i ett hus som man passar/vattnar blommor i och så småningom själv börja tillbringa mer och mer tid där känns så himla orealistisk, så gör man väl ändå inte? Visst, manipulativa människor kan ju få en till vad som helst, det är ju själva grejen med att bli manipulerad, men...NJA. Det kändes lite väl konstruerat enligt mig. Sedan räknade jag ut hur allt hängde ihop på ett rätt så tidigt stadium och det är inte kul när man helst vill bli överraskad och lite chockad. Men ändå bra språk och rätt hyfsad uppbyggnad av intrigen, stundtals något för långsam i tempot för min smak dock. Den här boken får tre små flyttkartonger av fem möjliga. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar