Nu står Leif Mannerströmkycklingen i ugnen och jag håller på att bli tokig för det luktar så gott. Kokar även brysselkål och håller på att bli tokig eftersom det är så gott. Jag äter typ en hel påse brysselkål (vad kan det vara i, 500-600 gram?) per vecka, är det normalt? Obs, håller inte på med någon low carb/LCHF/whatever-konstig diet utan har det som lite extra tilltugg till allting annat. Mmm...brysselkål. Så himla gott.
Ja, sen ska inte surmuppen Leif Mannerström ta åt sig äran bara för att hans namn råkar stå med på kycklingpaketet (extrapris, däraf inköpet). Så här gjorde jag: Brynte filéerna i smör i en stekpanna, lade dom i en form, hällde över en blandning av kycklingfond (medföljde), creme fraiche och mango chutney och sen skjuts in i ugnen. Ska strax hälla av vätskan från filéerna och koka en sås på detta och spetsa med rödvinsskvätten som blev över igår. Vet inte vad Mannerström skulle säga om detta tilltag, men jag tippar på att det blir ASGOTT.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar